Locatiediensten uitschakelen in iOS 11

Hoe kan ik locatiediensten op iOS 11 uitschakelen

?
Met de functie Location Services in iOS kunnen applicaties veel goeds doen. Mapping-toepassingen kunnen uitzoeken waar u zich bevindt en u instructies geven. Verwijsapplicaties kunnen suggesties bieden voor restaurants in de buurt. Camera-applicaties kunnen uw foto’s van geotags voorzien zodat u weet waar u ze hebt genomen.

Maar misschien zijn er momenten waarop je niet wilt dat een app precies weet waar je bent. En buiten de zorgen over de privacy kan het grijpen van al die gegevens de hele tijd een hit zijn op de levensduur van de batterij van je iPhone.
iOS 11, dat nu beschikbaar is om te downloaden, brengt goed nieuws over locatiediensten, aangezien Apple nu verplicht stelt dat apps u de mogelijkheid bieden om alleen locatiegegevens bij te houden wanneer de app in gebruik is. Dat is een duidelijk antwoord voor sommige app-makers die een beetje afwijzend werden over locatie tracking machtigingen.
Als u wilt dat de batterij iets langer meegaat of als u twijfelt over het geven van toestemming aan sommige applicaties om uw locatie te gebruiken, kunt u de toegang van een applicatie tot locatiediensten eenvoudig intrekken of de locatiediensten volledig uitschakelen.
1. Open de configuratietoepassing en tik op Privacy.
2. Klik op Location Services. Hier zie je een lijst met applicaties die toegang hebben tot je locatie-informatie en een switch om de locatiediensten volledig uit te schakelen. Als u de locatieservices voor alle toepassingen wilt deactiveren, schuift u de locatieserviceshendel naar de gedeactiveerde positie.
3. 2. Tik op een toepassingsnaam om de configuratie van de locatiediensten aan te passen. (In dit voorbeeld hebben we Yelp. aangeraakt) Om te voorkomen dat individuele applicaties weten waar je bent, verander je de optie Allow access to location option in Never. Toepassingen met locatiemachtigingen zullen altijd gebruik maken van Locatiediensten of zullen deze alleen gebruiken terwijl u die specifieke toepassing gebruikt, afhankelijk van welke van de andere twee opties u selecteert.
Onder deze opties zullen veel toepassingen een uitleg bevatten over wat er gebeurt als u Locatiediensten hebt ingeschakeld. In het geval van Yelp zoekt de applicatie bij het gebruik van de applicatie naar bedrijven in de buurt van haar locatie. Door het selecteren van de optie Altijd laat Yelp u toe om u op de hoogte te brengen van bedrijven in de buurt. De uitleg varieert van toepassing tot toepassing
4. Wil je meer controle? Klik op het hoofdscherm van de Location Services op System Services , dat zich onderaan de lijst met geïnstalleerde applicaties bevindt. Hier kunt u controleren of verschillende systeemfuncties, zoals Zoek mijn iPhone, de locatie van uw telefoon kunnen vinden. Scroll naar beneden en bekijk de hier vermelde opties en wijzig deze instellingen naar eigen goeddunken.

U ziet ook kleine driehoekjes die u laten zien wanneer toepassingen en diensten toegang hebben tot de locatie. Een paarse driehoek betekent dat uw locatie recentelijk is bezocht, terwijl een grijze driehoek verschijnt wanneer een toepassing of dienst uw locatie op de laatste dag heeft gebruikt. U ziet de contouren van een locatie-icoon voor alles wat gebruik maakt van een geofence of virtuele omtrek rond een locatie die aangeeft wanneer het aankomt of weg is (denk aan herinneringen, die een herinnering kunnen triggeren op basis van het verlaten van een specifieke plaats zoals uw huis of kantoor).

Scroll naar top